De markt voor halfgeleiders – in het engels beter bekend als de ‘semiconductors’ – doet het enorm goed en verslaat het leeuwendeel van de markten, zowat overal ter wereld.

Er is geen tekort aan beleggers en speculanten die een mooie cent bijverdienen door gewoon in te spelen op de sterkste trends van het moment.

Dat kan je ze zeker ook niet kwalijk nemen, ‘momentum investing’ of simpelweg de ‘trend volgen’ is namelijk een van de betere renderende strategieën die je kan hanteren op de financiële markten.

Kopen op een – soms zeldzame – dip in de prijs bij een gewoonlijk ijzersterk aandeel is dan door de band genomen ook een zeer lucratieve zet, zo weet ook onafhankelijk trader Anthony Maceroni.

Maceroni ziet momenteel zijn kans schoon om te profiteren van een relatief kleine dip in de prijs van Micron Technology, een bedrijf dat erg sterk presteert.

Maceroni laat zien dat we klaar zijn om een nieuw hoogtepunt te bereiken met Micron.

Deze trader ziet de prijs na deze technische uitbraak minimaal oplopen tot het vorig hoogtepunt, dat ligt op zo’n $50.

Een goede 10% rendement moet hier dus zeker op korte termijn haalbaar zijn, en waarschijnlijk nog een stuk meer zodra het vorig hoogtepunt doorbroken is.

Het is dus zeker een aandeel die je – op zijn minst – in de gaten moet houden, aldus Maceroni.

Je kan ‘Micro Technology’ vinden onder ticker ‘MU’.