TradersOnly deelt 2x in de week een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades.

De informatie in deze Trading Desk Update is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De automotive industrie is weer helemaal hot. Vooral het autonome en elektrisch rijden zijn de nieuwe technische innovaties.

Delphi Automotive [DLPH] voorziet hierin en is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van auto-onderdelen. Opgericht in 1994 en met als thuisbasis Kent, Engeland.

Q2 cijfers waren goed, maar de boost zat hem vooral in stijgende verkopen in Zuid Amerika +15% en Azie +15%.

De EPS waren met 1,71 USD beter dan de 1,59 USD een jaar eerder. Ondanks iets drukkende marges door innovatie, toch een nette verbetering.

Ook Delphi is bezig met een aandelen inkoop programma voor totaal 1,1 Miljard USD. In Q2 heeft het 1,09 Miljoen eigen aandelen ingekocht.

Analistbureau Cowen geeft voor Delphi een koersdoel mee van $120 USD. Dit na onderzoek van de stijgende vraag naar elektrische auto’s en autonoom rijden.

Er komt zelfs een spin-off van hun ‘Powertrain’ business, zodat ze volledig kunnen gaan focussen op deze nieuwe technische innovaties.

De CEO Kevin P Clark heeft eerder carrière gemaakt in de auto-industrie en is ooit begonnen bij Chrysler. Dit samen met zijn Private Equity ervaring van zijn vorige baan is een mooie combinatie.

Het aandeel en dus de SMA50 blijven mooi stijgen in een opgaande trend. YTD heeft het aandeel al +51% gepresteerd.

Ben jij van mening dat [DLPH] in waarde zal stijgen, dan zou je onderstaande suggestie kunnen overwegen.

Auteur: Ard van der Pijl, medewerker TradersOnly

Bron: SeekingAlpha1 + SeekingAlpha2 + Investopedia1 + Investopedia2

TRADE SUGGESTIE

Koop de NYSE:DLPH optie met ticker [DLPH] $105 – $115 Callspread (bullspread) met expiratie 18 MAY 2018 bij een uitbraak boven de $ 104,00 USD.

Stop-loss: Verkoop de spread wanneer deze 50% in waarde daalt.

(leg nooit stop-loss orders in de markt voor opties maar volg dit zelf op en verkoop je positie wanneer de spread 50% in waarde is gedaald).

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.