De globale vraag naar energie stijgt steeds meer en meer.

De groeiende middenklasse in China & India, het mijnen van cryptomunten en de opkomst van elektrische voertuigen… allemaal dragen ze bij aan een stijgende energiebehoefte.

Energie moet bij voorkeur ‘groen’ zijn: kolen en gas stoten namelijk teveel CO2 uit, wat nefast is voor het behalen van doelstellingen in het Kyoto klimaatverdrag.

Uranium wordt vaak over het hoofd gezien als het gaat over groene energie.

Uranium heeft al een hele tijd te maken met een stigma door o.a. kernwapens en de kernramp in Fukushima.

Dit stigma is echter niet gerechtvaardigd: nucleaire energie is erg veilig als het op een doordachte manier gedaan wordt die in overeenstemming is met de hedendaagse veiligheidsprocedures.

De zwakke plekken in deze sector zitten vaak in de verouderde reactoren.

Ondanks dit slecht stigma is er toch een beweging bezig terug naar nucleaire energie. Deze beweging situeert zich voornamelijk in het oosten.

De mensen achter ‘SightlineU3O8’ zijn zich zeer bewust van deze trend die de komende decennia de spotlight terug op uranium zal laten schijnen.

Volgens hen zal de vraag naar nucleaire energie niet afnemen, maar net toenemen.

Nucleaire energie is volgens SightlineU3O8 dan ook geprijsd voor totale mislukking, maar staat klaar om uit de assen te herrijzen als een van de winnaars in de groene energiesector.

Een sublieme opportuniteit dus voor mensen die zichzelf beschouwen als koopjesjagers die niet vies zijn van een contraire aanpak.

Je kan hierop inspelen door de ‘Global X Uranium ETF’ te kopen (ticker: URA).

De financiële markten zijn –naar mijn weten– de enige plaats waar mensen de winkel uitrennen als er koopjes te doen zijn…

Laat deze unieke kans niet aan je voorbijgaan door de spreekwoordelijke winkel uit te rennen.

Dit is wellicht het moment om je blootstelling aan deze ondergewaardeerde en vaak onbegrepen grondstof te verhogen!