TradersOnly deelt 2x in de week een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades.

De informatie in deze Trading Desk Update is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

WEC Energy Group [WEC] vandaag in de schijnwerpers. In de VS noemen ze het een ‘Utitlities’ bedrijf, wat in het Nederlands gewoon ‘nutsbedrijf’ betekent.

Het bedrijf voorziet in het leveren van energie zoals gas en elektriciteit aan 4,4 miljoen klanten in 4 staten. Het bedrijf heeft een marketcap van 20 Miljard USD.

In 2014 heeft het een Integrys Energy overgenomen voor 9,1 Miljard USD. Dit om te diversifiëren, wat achteraf een goede zet bleek te zijn.

Q2 cijfers waren netjes. De omzet met 3,9 Miljard USD en de EPS van 1,75 USD waren beiden beter dan in dezelfde periode vorig jaar.

De CEO Allen Leverett zegt over de Q2 cijfers:
“Our continued focus on controlling costs contributed to our results in the second quarter. We achieved those results while safely and reliably restoring power in the wake of relentless storm activity.”

In vergelijking met een jaar geleden heeft het 22.000 nieuwe klanten weten te verkrijgen. En positief is dat alle klantgroepen meer energie verbruiken.

YTD presteert het aandeel rustig maar gestaag met een +10% rendement.

Ook heeft het 13 jaar achter elkaar dividend verhoogd wat het aandeel interessant maakt voor dividend zoekers. Het kwartaal dividend staat op 0,52 USD cent per aandeel.

Technisch gezien zit het aandeel in een stijgende trend van de SMA50.

Ben jij van mening dat [WEC] in waarde zal stijgen, dan zou je onderstaande suggestie kunnen overwegen.

Auteur: Ard van der Pijl, medewerker TradersOnly

Bron: SeekingAlpha1

SeekingAlpha2 + Bloomberg + Bloomberg 2

TRADE SUGGESTIE

Koop de NYSE:WEC optie met ticker [WEC] $65 – $70 Callspread (bullspread) met expiratie 20 APR 2018 niet duurder dan $ 2,4 USD.

Stop-loss: Verkoop de spread wanneer deze 50% in waarde daalt.

(leg nooit stop-loss orders in de markt voor opties maar volg dit zelf op en verkoop je positie wanneer de spread 50% in waarde is gedaald).